søndag den 17. august 2014

Tårnhøj gevinst


 Her skal vi op igen næste år. Og igen og igen og igen.

Den unge dame på billedet her er ikke bare min niece Kamille på 9 år.
Det er en kunstner og en vinder.
Ved hjælp af sine kunstneriske evner har hun netop vundet en tårnhøj gevinst, og da Kamille er et meget gavmildt menneske, har hun givet os 3/4 af præmien.

Fra ældgammel by til det høje Flade
Mens du venter i åndeløs spænding på en forklaring, får du lidt baggrund. Kamille bor til daglig langt fra rigets centrum helt ovre i den østlige udkant af landet i en ældgammel by, der hedder Roskilde. Om sommeren har hun brug for oplevelser, så hun fik lov at tilbringe 4 feriedage her hos os i Flade, som Frederikshavns højest beliggende lokalitet hedder.

Se landsdelen og spis is
En af dagene gik turen over til Cloostårnet, der rager over 60 meter op over Flade. Herfra kan man se det halve Vendsyssel, heriblandt vores ejendom. Det er sjovt og hyggeligt, og man kan købe is i kiosken.
Kamille og jeg tog hele pakken, og da vi sad på bænken og kæmpede os igennem isen, fik vi øje på en postkasse, hvor man kunne aflevere tegninger til en konkurrence.
Vi spurgte tårnpasseren, hvad det gik ud på og fik at vide, at man kunne aflevere en tegning og deltage i en konkurrence, som ville blive afgjort i august.

Er det ikke spændende? Der kommer mere nu.

Madpakker slog tiden ihjel
Dagen efter skulle Kamille slå en halv time ihjel, mens jeg smurte madpakker til en udflugt, så jeg foreslog hende at lave en tegning. Den skulle selvfølgelig forestille Cloostårnet. Det gjorde hun lidt for hurtigt, så jeg fik hende til at tegne os og vores cykler på.
Bummelum, så var den fin og færdig, og det var madpakkerne også. Så vi satte snor på Bertha og gik over til det kære tårn med kunstværket.

Forbløffelse i Roskilde
Kamille havde skrevet navn og adresse og sin fars mobilnummer bag på tegningen, og Gregers blev vist lidt forbløffet, da der en dag i starten af august ringede en tårnvenlig dame fra Frederikshavn og fortalte, at Kamille havde vundet i tegnekonkurrencen.
Kamille og jeg blev stolte. Glæden blev endnu større i dag, da vi modtog et postkort med en beskrivelse af præmien: 4 sæsonkort til Cloostårnet i 2015, 1 nøglering og et par flotte sten. Sådan.

Bare det snart bliver 1. maj
Kamille har beholdt det ene sæsonkort og gavmildt skænket os de tre andre.
Nu kan jeg næsten ikke vente til 1. maj 2015, hvor den nye tårnsæson starter. Vi skal bare drøne op og ned ad den elevator hele sommeren.


Ingen kommentarer: