fredag den 23. maj 2014

Syg Christiansborg-logik

Her til morgen læste jeg en bizar artikel i Jyllands-Posten. Den berettede om intern kritik i Venstre af partiets næstformand, Kristian Jensen.
Han skulle ifølge avisens kilder have været halvhjertet i sin støtte til Lars Løkke Rasmussen i sagen om de dyre underhylere.

Weekend-ring
Andre topfolk fra Venstre havde angiveligt brugt det meste af weekenden på at ringe rundt til partikammerater for at fortælle, at de skulle bakke op om Lars Løkke. Det havde Kristian Jensen ikke gjort.
Det var det ene kritikpunkt.
Det andet var det bizarre, nemlig at Kristian Jensen ikke på noget tidspunkt har bakket op om Venstres beslutning om at bevilge Lars Løkke tøj for 152.000 kroner. Næstformanden burde efter Jyllands-Postens kilders mening have sagt, at det var en fornuftig disposition.
Sikke noget fis.

Jysk Venstremoral
Ingen Venstremand med den mindste smule jysk fornuft vil aktivt forsvare ekstravagant tøjindkøb til en mand med en milliongage. Den går ikke i Herning, Hjørring og Haderslev. Uanset, hvor mange stærke kræfter i partiet, der beslutter sig for at bakke op om formanden, var det i strid med almindelig Venstremoral at bruge så mange kontingent- og skattekroner på tøj til Løkke.
Det ville Anders Fogh aldrig have gjort. Ifølge mine kilder kontrollerede han undertiden embedsmændenes bilag fra rejser, og hvis de havde drukket to øl til frokost, blev de bedt om at betale den ene selv. Det var lidt for meget jysk påholdenhed.

En elefant i en danseskole
Kristian Jensen er også jyde, og det vil lyde helt forkert i hans mund, hvis han forsvarede Løkkes tøjindkøb. Claus Hjort Frederiksen kan komme af sted med det, for han mener det sikkert. Men Kristian Jensen ville skulle slå knuder på tungen og ligne en elefant i en danseskole, hvis han skulle gøre det samme.
Det er en syg Christiansborg-logik, at man skal argumentere for noget, man er modstander alene af den grund, at det er i partiets interesse.

Komiske Ali
Og så ville det i øvrigt ikke gavne Venstre, hvis alle deres topnavne rodede sig ud i forsvarstaler for det tåbelige indkøb. Det ville bare gøre partiet endnu mere til grin.

Kristian Jensen har hele tiden sagt, at han bakker Lars Løkke op. Det må være rigeligt. Han passer på sin troværdighed og lader andre om at lege komiske Ali.

Ingen kommentarer: