torsdag den 7. november 2013

En ekstra valgkanal

Fuldt hus på biblioteket i aftes, og alle medierne var der også

I tre dage har vi i Frederikshavn haft en ekstra nyhedskanal. De færreste har nået at opdage den, og nu har den indstillet sin virksomhed.
Men tjek den alligevel ud: http://valgnytnord.mediajungle.dk/

Tre dages arbejde
Valgnytnord er resultatet af tre dages arbejde fra 15 studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. De har dækket den lokale valgkamp med fynd og klem, og jeg er meget imponeret over indsatsen.
Højdepunktet var det store vælgermøde i aftes, hvor 300 vælgere mødte partilederne - og de fleste øvrige kandidater. I øvrigt arrangeret af DR Nordjylland, Nordjyske Medier og TV2 Nord i samarbejde - også en kæmpe tak og ros for det. Bare vores byråd kunne arbejde lige så godt sammen som de tre mediehuse gør i Nordjylland for at få flere til at stemme!

Lukket skole og privat toilet
Tilbage til Valgnyt Nord. Journalisteleverne havde virkelig lyttelapperne ude i aftes. Ikke blot kom der en fin dækning af selve arrangementet. I dag dukkede der også portrætter op af de fire borgmesterkandidater og en meget fin historie om Volstrup Skoles forfald. Den blev nævnt på vælgermødet, og i dag tog et reporterhold ud til Volstrup for at samle op på historien. Der er også en historie om et tidligere offentligt toiltet i Sæby, som nu passes af to skøre pensionister. Også den kom frem på vælgermødet.

Hjemmeside, Facebook, billeder og videoklip
Rent teknisk fungerer Valgnytnord udmærket. Det er skønt for en gammel rotte at se, at 15 studerende som en selvfølge banker en hjemmeside op med mulighed for at kommentere indlæg, link til de mest populære artikler - og naturligvis med en Facebookside til.
Og en journalist i dag er ikke bare en ordjonglør. Der er billeder til alle historier og videoklip til de fleste.

Vi tumlede rundt
Da jeg som journalistelev var med til at lave en avis fra Skanderborg Kommune, husker jeg det sådan, at vi tumlede rundt på må og få. Vi kunne nok finde noget stof, men jeg er ret sikker på, at det ikke var særligt interessant for lokalbefolkningen at læse. Jeg tror bestemt ikke, vi fangede de vigtigste problemstillinger i Skanderborg i 1983.
Men Valgnytnord-folkene har fingeren på den politiske puls i vores kommune. Og så har de suppleret med spændende, sjove og interessante historier.

Journalisters image
Vi hører så tit kritik af medierne - og dermed også af journalisterne. Jeg forsvarer gerne mit fag, men jeg har svært ved at trænge igennem til folk. Vi journalister må leve med et dårligt image.
I stedet for en lang forsvarstale vil jeg bede dig bruge fem minutter på Valgnytnord og så bedømme, om du synes, det er useriøse, sensationshungrende journalister, de opfostrer i Aarhus. 

1 kommentar:

Bruno Ingemann sagde ...

Kære Stener

Tak for roserne til de unge journalister, som jeg har fornøjelsen af at undervise på journalisthøjskolen. Deres arbejde i Frederikshavn har de ganske selvstændigt stået for. Vi havde redaktioner i otte kommuner sidste uge.

mvh/Bruno Ingemann