onsdag den 6. februar 2013

Hedegaards og alles ytringsfrihed

De fleste synes enige om, at angrebet på Lars Hedegaard i går også var et angreb på ytringsfriheden.
Det er jeg ikke.
Jeg mener, det var et angreb på Lars Hedegaard.
Hvis det viser sig, at angriberens motiv er uenighed med Hedegaard, så er vedkommende en torskepande, som skal have en passende straf. Mere er der ikke i det.

Ophøjet ytringsfrihed
Lars Hedegaard har ikke en ekstra ophøjet ytringsfrihed, fordi han har bøjet den til det yderste. Alle vi andre har den samme ret til at udtale os om det, der ligger os på sinde.
Det er da meget høfligt, at alle aviser nævner ytringsfriheden i deres omtale af attentatet. Men Hedegaard er ikke noget særligt i forhold til ytringsfrihed, blot fordi han har stiftet en lille forening, som han kalder Trykkefrihedsselskabet.

Ikke 1 modstander i Folketinget
Trykkefrihed går stort set alle danskere ind for. Ytringsfrihed lige så. Der er ikke 1 medlem af Folketinget, som er modstander af ytringsfrihed eller sætter spørgsmålstegn ved den. Ytringsfrihed er selve grundlaget for vores demokrati, og den er ikke ved at blive svækket.
Hedegaard og hans proselytter vil gerne forklare os alle sammen, at islamistiske bevægelser truer vores ytringsfrihed. Måske får han mere vind i sejlene, hvis det viser sig, at en muslim står bag attentatet og at vedkommende havde et politisk motiv.
Det er der så ikke noget at gøre ved. Det store flertal vil stadig være uenig med Hedegaard - og vil stadig gå ind for ytringsfrihed.

Ingen kommentarer: