fredag den 18. januar 2013

SF er færdig i regeringen

Hvis Annette Vilhelmsen havde været menig minister, havde hun mistet taburetten efter sine udtalelser om, at erhvervslivet modarbejder regeringen. Med sådan en krigserklæring til ministeriets vigtigste samarbejdspartner, må man finde sig et andet arbejde.
Men det sker ikke, for SFs formand vil ikke afsætte sig selv. Og SF kan ikke vælge ny formand igen.

Klæber og belaster
Men sagen dør ikke. Udtalelsen klæber til Annette Vilhelmsen og SF, lige så længe, hun er formand. Og den belaster regeringen. De to andre partier lægger selvfølgelig afstand til udtalelserne, men de har ingen sanktionsmuligheder over for SFs formand.
Så sagen klæber også til regeringen.

Snakke opsvinget i gang
Det er rigtig surt for Thorning og Vestager, for en af deres vigtigste opgaver er at snakke opsvinget i gang. Det kan kun komme via vækst i de private virksomheder, så regeringstoppen har ikke brug for støj på linjen der.
Jeg tror, sagen bliver begyndelsen på enden på SFs regeringsdeltagelse. Annette Vilhelmsen kommer til at stå endnu svagere i regeringen, og SR-alliancen bliver endnu stærkere, end den hidtil har været. SF står med en stækket formand uden reel indflydelse i regeringen, med en splittet folketingsgruppe, som gerne vil sidde i regering men helst ikke føre borgerlig økonomisk politik, og en medlemskreds, som er modstander af regeringens politik.
Det går ikke.

Modarbejder
Jeg tror, SF forlader regeringen inden næste valg. Måske allerede i år.
Partiet modarbejder jo regeringens politik. Eller: Regeringen modarbejder SFs

Ingen kommentarer: