tirsdag den 8. januar 2013

Banke er færdig

Historierne får ingen ende, før Banke ser virkeligheden i øjnene.
 
Det politiske arbejde i Fredericia Kommune har i denne byrådsperiode været en farce. Kort efter valget pegede Venstre, konservative, Dansk Folkeparti og Borgerlisten på Venstremanden Thomas Banke som ny borgmester. Dermed var mange års socialdemokratisk styre brudt.

Danmarksrekord
Borgmesteren ragede imidlertid uklar med Borgerlisten, så i 2011 kom der helt usædvanligt en ny konstituering med Socialdemokraterne og SF som støtte for Thomas Banke. Det holdt frem til efteråret 2012, hvor Banke indgik budgetforlig med Borgerlisten og lavede konstituteringen om igen. 3 konstituteringer på tre år – ny Danmarksrekord i den kommunale verden.
Dårligt håndværk af en borgmester og en stor belastning for kommunen, at byrådet ikke kan enes - at ingen kender retningen.

Skandale oven i
Nu er der kommet en decideret skandale oven i. Borgmesteren har haft rod i sine bilag og har brugt kommunens kreditkort til privatforbrug. Han har også været påvirket af morfin på sit arbejde, fordi han havde smerter efter en omfattende tandbehandling.
Den sag kulminerede med, at Banke sygemeldte sig og kort tid efter udtrykte det samlede byråd mistillid til borgmesteren.
Han er stadig sygemeldt og har endnu ikke oplyst, om han vil forsøge at fortsætte på posten. I mellemtiden strides baglandet og medierne graver nye sager frem.
Begge dele vil fortsætte indtil den dag, hvor Thomas Banke meddeler, at han træder tilbage som borgmester. De politiske stridigheder og medieomtalen er til stor skade for Fredericia Kommune, byrådet og Thomas Banke. 

Han skal fyre sig selv
Reglerne er sådan, at en borgmester ikke kan fyres i valgperioden, medmindre han har begået en lidt eller meget alvorlig lovovertrædelse. De regler er gode nok, for de tvinger kommunalpolitikerne til at samarbejde. Til gavn for kommunen og dens borgere.
Der er ingen grund til at ændre reglerne, fordi en enkelt borgmester hvert tiende år kommer ud på et sidespor.
Der er derimod grund til at bede Thomas Banke se virkeligheden i øjnene. Vil han ikke det, fortsætter kaoset i Fredericia frem til 1. januar 2013, hvor kommunen helt sikkert får en ny borgmester. Det sørger vælgerne for.

Ingen kommentarer: