mandag den 27. oktober 2008

Dav, du gamle

I weekenden var jeg til 30 års jubilæum med min gamle realklasse - selv om vi selv synes, det kun er få år siden, vi forlod skolen.
Det var mindst lige så hyggeligt som for fem år siden, og endnu mere udbytterigt. Ved 25 års jubilæet var der en masse fakta, vi skulle have på plads: Job, familie, bopæl og så videre. Det tager sin tid at få på plads og få en ikke-overfladisk samtale i gang. Dertil kommer gensynet med den gamle skole, og den nostalgi, der knytter sig til det.
I lørdags dukkede et par nye op i forhold til 25 års jubilæet, og det var rigtig spændende. Men ellers var det den faste kerne, og vi fik meget hurtigt en meget udbytterig snak.
Teenagebørn er et stort emne i vores aldersgruppe og store og små udfordringer for mellemledere er også et glimrende samtaleemne. Her er det direkte interessant at høre om en bankmand, en jordmoder og en selvstændig kiropraktor, der tumler med medarbejdersamtaler, coaching, vagtplaner og såmænd også om medarbejdernes internetvaner i arbejdstiden.
Det førte igen til diskussioner om værdier og regler - om at sende tydelige signaler og om at involvere medarbejderne.
Det går vi og snakker om i Tankegang, og jeg taler også meget med kunderne om det. Derfor er det uhyre interessant at få nye vinkler på det fra brancher, jeg ikke kender noget til og ikke færdes i til daglig.
Sikke en rigdom af viden, vi har i det danske samfund. I en tilfældig realklasse fra Holstebro sidder 18 kloge hoveder - plus de 7 der ikke kunne komme - med en masse nyttige erfaringer med og kloge refleksioner over livet, familien og arbejdsmarkedet.
Den viden skal spredes, og en klassekomsammen er en rigtig god kanal til det. Nu opretter vi også en gruppe på Facebook, og det kan da være hyggeligt nok. Men det kan altså ikke konkurrere med den gode samtale.
Synes vi fra 3. A anno 1978.

Ingen kommentarer: