tirsdag den 2. oktober 2018

Fjumset politi reddet af Kim Larsen

Der var fire på en cykel på Jyllingevej. Sådan starter en af de halvskøre sange i Kim Larsens rige repertoire.
Den handler ikke rigtigt om noget, men skal man trække en konklusion ud er det, at de formastelige cyklister uden lys får en meget hård straf. Man kan kalde det en overreaktion fra politiets side.
Det samme gælder vist fredagens aktion, hvor politiet, forsvaret og efterretningstjenesterne brugte millioner af lønkroner og tusindvis af danskeres tid på at jage en sort Volvo. Chaufføren var en ung mand, der ifølge hans advokat nu er sigtet for hæleri. Sagen førte også til, at politiet fandt lidt hash på en gård et øde sted på Fyn.

Hemmelighedsfuldt politi
Politiet var stik imod sædvane meget hemmelighedsfuldt om den enorme aktion. Lørdag kom der en kortfattet forklaring om, at der havde været "en konkret trussel mod nogle personer i det danske samfund". Den unge mand i Volvoen befandt sig tilfældigvis i nærheden af en eller flere af disse truede personer, og så opstod misforståelsen.
Selvfølgelig skal politiet have lov til at tage fejl. Ellers pågriber de aldrig nogen og opklarer aldrig noget. Det er helt i orden.

Ud med sproget
Men når vi er oppe i en aktion, der berører tusinder af danskere i lang tid, og hvor broer og færger bliver lukket, så er det ikke godt nok med en generel forklaring om en "konkret trussel". Den slags er der vel hver dag.
Politiet skal stå til tjeneste for os, og vi har krav på at få mere at vide end, at der var tale om en misforståelse. Det kan man godt gøre uden at ødelægge sin egen efterforskning af den tilsyneladende meget alvorlige sag, der var under opsejling. Ud med sproget.

Kim Larsen berører alle
Det kunne være blevet en stor sag, men så døde Kim Larsen søndag morgen, og så kunne alt andet være ligegyldigt. Også for mig. Dødsfaldet er en af årets allerstørste nyheder, som berører næsten alle danskere, og selvfølgelig skal den have fuld skrue i medierne. Vi så også Kim Larsen hele eftermiddagen, hvor fjernsynet normalt er slukket.
Den fjumsede politiledelse kan ånde lettet op, mens vi stadig mindes Lune Larsen.
Men han dør kun én gang, så for fremtiden må den kære ordensmagt være meget mindre nærig med sandheden, også når den selv har vurderet forkert.

 

Ingen kommentarer: