fredag den 17. august 2018

Flere rutsjebaner

Der er et skud i bøssen, når de mindre politiske partier indkalder pressen i forbindelse med deres sommergruppemøde. Så skal de have fundet på ét budskab, som kan blive dagens historie i alle elektroniske medier i nogle timer.
De konservative havde deres 15 minutters berømmelse torsdag, og budskabet lød: 600 flere politibetjente.

Gakkelak
Et gyseligt eksempel på, at kommunikationstænkning har afløst politiske tanker. Partiet vil gerne appellere til folk, som ønsker lov og orden, og så bliver et ønske om flere politifolk pludselig den vigtigste mærkesag. For et regeringsparti. Det er gakkelak.
Alle i det offentlige kan bruge flere hænder, og det er da venligt, at de konservative ønsker at tilgodese en bestemt fagforenings ønsker.
Men det løser jo ikke noget væsentligt problem. Kriminaliteten i Danmark er faldende, og har været det i mange år. Den knytter sig for en meget stor dels vedkommende til hash- og narkotikahandel, som er et problem i Danmark, men ikke voldsomt. Og det kan 600 betjente ikke gøre noget ved.

Rutsjebaner giver livskvalitet
Efter min mening kunne de konservative lige så godt have forlangt flere rutsjebaner. Det ville da være dejligt, hvis der var flere steder, hvor børn og barnlige sjæle kunne lege. Og vi ved, at leg og fysisk udfoldelse giver øget livskvalitet.

Klimaet, nååh ja
En stærkt stigende del af den danske befolkning mener, at klimaudfordringen er det største problem i Danmark, og vi ønsker, at de politiske partier for alvor tager fat om det, inden det er for sent.
Det gled forleden helt ud af de konservatives politiske prioriteringsliste. Efter en dag i vridemaskinen kom formanden i tanke om, at de konservative fortsat vil kalde sig et grønt parti, så klimaet kom ind på en fjerdeplads. Nummer 1 er fortsat de 600 ekstra politibetjente.
Jeg forudser, at det gamle parti fortsætter ned af vælgerrutsjebanen.

Ingen kommentarer: