lørdag den 3. februar 2018

Løkke Pamfilius

Vores statsminister er meget uheldig. Han bliver beskyldt for alverdens ting af folk, der blander ham sammen med privatpersonen Lars Løkke Rasmussen. På det punkt er statsministeren en rigtig ulykkesfugl. Selv et par underbukser kan blive til en politisk sag.
Men personen Lars Løkke er til gengæld en ren fætter Højben. Han er sådan én, som folk bare får lyst til at forære ting. Dyre, fine gaver kommer væltende.

Renset hotelværelse
Vi husker, at Venstres partiorganisation for år tilbage blev ramt af en ubændig trang til at købe nyt tøj fra inderst til yderst til personen Lars Løkke Rasmussen. Eller også var det til partiformanden. Det var i hvert fald dyrt. Han havde også siddet og røget på et hotelværelse efter en hård dag, og så betalte Venstre for at få rummet renset og gjort rent. Flinkt parti :-)

Datter på 1. klasse
Og så var der den sydkoreanske miljøorganisation GGGI, som sendte Lars Løkke verden rundt på 1. klasse og luksushoteller, så han kunne hjælpe med at tegne en ny struktur i foreningen. De betalte også en billet på 1. klasse til Lars Løkkes datter. Han troede egentlig, han selv havde betalt for datterens billet, men den havde de flinke sydkoreanere klaret, uden at Løkke opdagede, at der ikke var trukket 27.000 på kontoen.

En gavmild fisker
Og der er flere gavmilde folk. Da Lars Løkke fyldte 50 år i 2014, dukkede en fisker fra Thyborøn op med en gave under armen. Han forærede Lars Løkke et sommerhusophold i Skagen til en værdi af 10.000 kr.
Sikke et held. En ukendt herre, som kommer med dagens mest værdifulde gave. Efter det oplyste kendte de to knap nok hinanden. Det må da siges at være generøst at give så fin en gave til en person, man slet ikke står nær. Personligt ville jeg blive lidt forlegen, hvis det skete på min fødselsdag, men jeg er nok bare misundelig.

Torskegilde - og et politisk møde
Fiskeren har siden engageret sig voldsomt i at samle penge ind til en fond, som Lars Løkke har stiftet, og som bærer hans navn. Seneste donation var på 1,2 mio. kr.
Så nu kommer den heldige privatperson Lars Løkke Rasmussen hvert år til et torskegilde, hvor pengene til fonden bliver overrakt og han har deltaget i en firmafest hos fiskeren.
Når nu privatpersonen Lars Løkke var i Thyborøn, benyttede statsministeren for resten lejligheden til at holde et møde med fiskeren og nogle af hans kolleger om fiskeriets forhold. Det havde den gavmilde fisker flere gange bedt om.

Yndling og mestertrumf
Og så er der lige lidt om overskriften. Lykkens Pamfilius er et fast udtryk, som bare betyder, at man er heldig. Pamfilius er et gammelt græsk ord for yndling. På Holbergs tid var Pamfilius den bedste trumf i et af tidens populære kortspil. Jeg har læst mig til, at det var klør knægt.
Det har ingenting med hverken den ene eller den anden Lars Løkke at gøre.
Lige som fiskerens penge ikke har noget med politisk indflydelse at gøre.

Ingen kommentarer: