lørdag den 21. maj 2016

Her er Gugel

Michael Gram fra MapsPeople var vært ved arrangementet i Aalborg.

I/O Extended hed arrangementet. Jeg ved stadig ikke, hvad det betyder, men det var uhyre interessant. Vi var vel et par hundrede mennesker i Aalborg Universitets dejlige lokaler i bunden af Rendsburggade på den nye havnefront.
Vi var kommet for at se en live-transmission fra Googles hovedkontor i San Fransisco, hvor selskabets topchef Sundar Pichai og en stribe andre pæne mennesker i afslappet tøj fortalte om nye programmer og produkter. Alt klappede - også publikum. 175 steder rundt om i Verden sad folk som os og kiggede med. Alene i Kina var der ifølge Google over 1 mio. seere.
Det er lige så hypet som Apples berømte shows, hvor de fortæller om den nye iPhone i6S, og dens uundværligheder.
Som jeg kan bedømme det, var det gedigne nyheder fra Google. Set fra en forbrugers synspunkt var det spændende at se og høre om Google Home. Det er en lille bøtte, man stiller midt i stuen og taler til. Så genkender den din stemme og giver dig det rigtige svar.
Faren kommer ned om morgenen og beder om morgenmusikken. Så lyder den i højttaleren. Mor kommer og siger godmorgen til Google, som straks meddeler, at hendes fly om eftermiddagen er forsinket. Så beder hun bøtten om at ændre sin middagsreservation og øjeblikket efter bekræfter Google-vidunderet, at det er sket.
Børnene bliver vækket ved at musikken bliver tændt på deres værelser, og drengen kommer ned og spørger Google, hvad han skal lave i skolen den dag. Da hele familien går ud af døren, vender drengen sig om og siger Goodbye Google - så slukkes lyset i hele huset.
Smart, sjovt og ikke strengt nødvendigt, men fed lir.
For udviklerne var der nam-nam om virtual reality. Der kommer nyt udstyr og en masse software, man kan lege med. Der var også noget om, at det bliver nemmere at kode mobilsider og apps - hvordan kan jeg ikke forklare, men det lød overbevisende. Og de unge mennesker omkring mig nikkede anerkendende.
De var en anden af dagens fine oplevelser. En række nordjyske firmaer med Tankegangs tidligere søsterfirma MapsPeople i spidsen var sponsorer for arrangementet. De fortalte kort om sig selv, og fælles for dem alle var, at de søgte nye medarbejdere. It, programmering og digitale tjenester er en kæmpe branche i Danmark. Og det er skønt at opleve det drive og den optimisme, der præger arbejdet.
At jeg så bliver stødt på min faglighed, fordi de taler uforståeligt til hinanden og titulerer sig som CEO og FCO og TCO og andre giraf-udtryk, er jo ikke deres problem.

Ingen kommentarer: