tirsdag den 23. juni 2015

Danmarks største natløb

    Vinderne af Cost2Coast 2015.


Forleden var Nikolaj og jeg med i Danmarks største natløb, Coast2Coast. 2700 løbere og cyklister mødtes ved Skallerup Klit kl. 22.22, da den smukke røde sol sænkede sig ned i Vesterhavet. Da den stod op igen over Kattegats blide bølger var vi nået til Palmestranden i Frederikshavn.
Nikolaj og jeg var på bike & run: To mand og 1 cykel. Vi løb, gik og cyklede 50 kilometer.
Det blev en kæmpe oplevelse.

Hyggeløb
For det første på grund af stemningen. Coast2Coast er et hyggeløb, hvor tiden slet ikke bliver registreret (andet end på deltagernes talrige elektroniske dimser). Så der er masser af snak undervejs, og ingen jager med hinanden eller klager over, at de ikke kan komme forbi.

Depoterne
For det andet på grund af depoterne, som var en egen oplevelse. Ved det første efter 5 kilometer blev vi fristet med et lille glas whisky. Siden fulgte blandt andet et julemandsdepot med gløgg og småkager, rødvin og slik i Højene, fadøl og chips i Sindal og pandekager i Elling.
I landsbyerne Astrup og Mosbjerg var der levende fakler i gaderne og lokale beboere bød på kaffe, vand, frugt og andre løbsnødvendigheder.

Lyst, mørkt, lyst
For det tredje var det en mageløs oplevelse at gå fra lys aften over tusmørke til kulsort nat over den gryende dag til den lyse morgen. Løbet foregik på årets korteste nat. Vi kom i mål fem kvarter før solopgangen, og da var det allerede lyst. Solen stod først rigtigt op, da vi lagde os i seng derhjemme.

Taktik - nå!
På forhånd havde vi talt en del om taktikken. Hvordan skulle vi fordele løb, gang og cykling, og hvor hurtigt skulle vi løbe? Og det lå vel også i baghovedet, om vi overhovedet kunne klare strabadserne.
Det var slet ikke et tema. Vi fulgte planen, og så fyldte det fysiske ikke noget. Det vigtigste var turen - naturen - mørket - og de andre tosser, der tumlede rundt på Vendsyssels normalt næsten mennesketomme biveje.

Hold øje
Vi er med igen næste år. Og jeg gør lige opmærksom på, at der blandt andet er en dejlig cykeltur på 70 kilometer, som de fleste kan klare. Den går også forbi alle de fristende depoter. Så hold øje med Coast2Coast hjemmesiden i starten af 2016 og skriv tilmeldingsdatoen i din kalender.
Der er rift om pladserne.

Ingen kommentarer: