mandag den 20. oktober 2014

Obama og Thorning støtter terrorister

I denne uge afsiger Københavns Byret dom i Danmarkshistoriens hidtil største terrorsag. 10 mænd er tiltalt for at have sendt i alt 103 mio. kr. til PKK, der kæmper for en kurdisk stat i Mellemøsten.
PKK står på terrorlisten i EU, i USA og en række andre lande.
I nat smed amerikanske fly våben ned til PKKs folk i Syrien, som bekæmper Islamisk Stat. Og Danmark deltager i den internationale koalition, som hjælper kurderne i Syrien og Irak i kampen mod islamisterne.
Altså: Obama, Helle Thorning-Schmidt og en række andre vestlige lande støtter aktivt en bevægelse, som de selv officielt betegner som en terrororganisation.

Klistermærker kan give fængsel
Hvis du sælger klistermærker på gaden og sender pengene til PKK, risikerer du flere års fængsel. Selv om din regeringsleder aktivt støtter PKK i en verserende krig.
Det er politik.
Men det er også virkelighed. De 10 mænd kan få kæmpestraffe. De kan blive udvist til deres hjemland - er det Kurdistan, som vi ikke anerkender? Og de kan blive pålagt at betale enorme erstatninger.
Hvis retten finder det bevist, at de har sendt penge til PKK, kan mændene kun blive dømt. Der er ingen tvivl om det juridiske. Ifølge gældende dansk lov er PKK en terrororganisation, og de strammede terrorlove forbyder os at sende penge til den slags.

Nyt job til Fogh
Hvornår var det sidst, vi hørte om PKK i den offentlige danske debat? Det var for 5 år siden, da Anders Fogh Rasmussen skulle udnævnes til generalsekretær i NATO. Tyrkiet strittede imod og forlangte i samme åndedrag, at Danmark skulle lukke for PKKs tv-station ROJ-Tv, der sendte fra Danmark.
Der blev fundet en fælles forståelse med Tyrkiet, så Fogh kunne få sit nye job. Kort tid efter inddrog Radio- og Tv-nævnet ROJ-Tvs sendetilladelse. Den afgørelse blev siden stadfæstet i Højesteret.
Begrundelsen for afgørelsen var, at PKK er en terrororganisation.
Nu har kurderne fundet andre informationskanaler, for selv den højeste juridiske visdom i ytringsfrihedens højborg kan ikke forhindre folk i at sprede viden.

Kan du svare?
Tilbage står et par spørgsmål:
1. Hvem er terrorister?
2. Har terrorister ytringsfrihed i Danmark?

Jeg kan ikke svare.
For det er ikke jura eller eksakt viden.
Det er politik.

Ingen kommentarer: