fredag den 31. januar 2014

SF skulle have læst min blog

 Her var banalysen, der kunne have reddet SF

SFerne ligger som de har redt, ja de gør.
Hvis ledelsen i partiet havde brugt halvandet minut på at læse min blog i marts 2013, så havde det kære parti ikke siddet i dynd til halsen i dag.
Så havde SF været godt i gang med at æde stemmer tilbage fra Enhedslisten, og partiet kunne se fortrøstningsfuldt frem til næste valg.

SF leverer tv-underholdning
I stedet er SF blevet Familien Danmarks populære afløser for håndboldlandsholdet. Ugens underholdning. Vi skal hele tiden følge med i opløsningen. Hvem har nu forladt partiet eller en tillidspost? Forlader de politik eller går de til Socialdemokraterne eller de radikale? Skide skægt - medmindre man er SFer.
Men som sagt: Halvandet minuts læsning for 10 måneder siden kunne have ændret Danmarkshistorien.

Lærerkonflikten var den perfekte anledning
I en af mine præcise politiske banalyser forklarede jeg, at SF var færdig i regeringen. Partiet ventede kun på en anledning til at kysse Helle Thorning og Margrethe Vestager farvel. Jeg mente, at et regeringsindgreb i lærerkonflikten ville være den helt perfekte mulighed for SF til at smække med døren.
45 har læst den banalyse. Helt uden at konsultere NSA tør jeg godt love, at ingen af dem er medlem af SFs ledelse.
Ærgerligt, ærgerligt, ærgerligt. For, hvor havde jeg dog ret.

Det uundgåelige farvel
Lærerkonflikten var den helt rigtige anledning til det uundgåelige farvel til regeringen. SF kunne have scoret en masse stemmer - også til kommunalvalget - ved at holde med lærerne i stedet for arbejdsgiverne i den konflikt.
Hvorfor var den uundgåelig? Svaret er enkelt - så enkelt, at det er er helt ubegribeligt, at ledelsen ikke har taget konsekvensen for længe siden: SFs medlemmer og vælgere er helt uenige i centrale dele af regeringens politik. Det har de været hele vejen igennem, og det har skabt én lang krise i det tidligere folkeparti.

Medlemmernes parti
Det kan godt være, at partiet havde en strategi om at få indflydelse. Det kan godt være, at Villy og co har arbejdet for det i mange år. Og det kan godt være, at SF har fået mere ud af at være i regering end opposition. Men medlemmerne er imod. De er muligvis dumme, romantiske eller bagstræberiske. Men det er altså et demokratisk parti, vi taler om.

Nu har SF så lært det.
Lad det ikke gentage sig, at et parti eller en politiker i krise ignorerer tekstener.dk.

Ingen kommentarer: