mandag den 9. juli 2007

Bekymrede mænd i det grønne

Forleden var jeg i København og løb en morgentur i et dejligt grønt område ved Kastellet. Det var lige omkring klokken 8, så mange var på vej på arbejde.
Det må være et privilegium at starte dagen med en rolig spadseretur gennem fuglekvidder. Alligevel så det ikke ud til, at folk nød turen. Jeg mødte i hvert fald 10 bekymrede mænd i mørke jakkesæt - blå, grå eller sorte. Måske hører den bekymrede mine med til den uniform, måske har folk i mørkt jakkesæt mange bekymringer eller måske havde de bare allesammen et helt særligt problem, der ventede oppe på kontoret.
Jeg var bare ude at løbe, så jeg kunne frit fantasere over deres bekymringer. En af dem var garanteret ansat i et ministerium, som netop den dag skulle have besøg af en højstående gæst fra Finland. Det er i sig selv ikke sjovt. Jeg forestiller mig, at min bekymrede ven stod for drikkevarerne til frokosten, og nu var kommet i tanke om, at der kun var danskvand med citrus. Sæt nu, hvis finner ikke kan lide citrus.
En anden var måske ansat i Forsvarets Efterretningstjeneste, som ligger på Kastellet. Han havde måske lige fået en oplysning ind om to mørklødede turister, der havde fotograferet Amalienborg klokken 3 om natten. Her ude i parken gik han og bekymrede sig: Hvor højt op i systemet skal jeg viderebringe den oplysning, og hvad sker der, hvis ikke jeg gør det.
Tilbage på løbeturen kom der en meget bekymret mand i mørkt jakkesæt med en lyseblå rygsæk bagpå. Det så spøjst ud, og jeg var sikker på, at det var rygsækken, der bekymrede ham. Måske var han kommet til at have det sjovt med sin søn aftenen før og havde lovet at tage knægtens skoletaske med på arbejde i stedet for sin egen diskrete mappe. Og nu gik han der og så fjollet ud og frygtede mødet med kollegerne, og ikke mindst med chefen. Når man er fuldmægtig i et stort rederi, er det nok ikke lige sagen at rende rundt med lyseblå rygsække. Hvad vil kunderne ikke sige?
Jo, vi mænd har mange bekymringer, og dem må vi endelig ikke give magten. En god kur mod det er en rask vandre- eller løbetur i det grønne.

Ingen kommentarer: