mandag den 18. november 2019

Islamfrygtige bløddejsboller

Facebookbrugere, hvis hovedinteresse er at finde bevis på islamisering af det danske samfund har kastet deres kærlighed på danske supermarkeder.
Forleden gik det ud over Føtex, som kom for skade at kalde en nyudviklet bløddejsbolle for vinterbolle. Forklaringen var ellers god. Det er en bolle, som Føtex sælger i november, december og januar.
Men uhauha. Så var der shitstorm, for der var straks en, der anklagede Føtex for at ligge under for muslimsk pres. Logikken var, at den skulle have heddet julebolle, men at bageren åbenbart var bange for at skræmme muslimske kunder væk og så fandt på navnet vinterbolle.

Fakta er ikke interessant
Opslagene mod Føtex blev mere og mere hadefulde i løbet af få timer. I den verden er fakta ikke så interessant, så det havde begrænset interesse, da Føtex forklarede, at supermarkedet både bager, sælger og reklamerer for en julebolle. Den har været på sortimentet i flere år, og er det også i 2019.
Sådan en shitstorm er svær at holde liv i, når den viser sig ikke at have hold i virkeligheden.

Videre til næste butik
Hvad gør man så? Videre til næste butik, så i denne uge er det ALDI, der skal lægges for had. Ikke for en bolle, men for en medister med fornavnet vinter. Samme shitstorm som mod Føtex og samme anklage om ligge under for muslimske kunder. Og straks var der mange på Facebook, der lovede at boykotte ALDI.
Endnu engang er historien fake news. ALDI har både en julemedister og en vintermedister. Til overflod kan man på andre tider af året finde en efterårsmedister, en sommermedister og en forårsmedister. Vintermedisteren har været i ALDI siden 2015, og julemedisteren har masser af år på bagen.

Tjek tjekdet.dk
11.000 reagerede på Facebookopslaget med den falske påstand om, at ALDI har omdøbt deres julemedister, og da faktatjeksiden tjekdet.dk bad ophavsmanden til historien om en kommentar, lød svaret: Ingen kommentarer.
Han var sikkert på vej på værksted med sin bil for at få skiftet sommerdækkene ud med juledæk.


Ingen kommentarer: