fredag den 1. november 2019

Pæn provinsradioDet er naturligvis alt for tidligt at bedømme den nye landsdækkende Radio4, der har overtaget 24Syvs frekvenser fra i dag. Vi kender endnu ikke hele programfladen, og der går vel et år eller to, før stationen helt har fundet sin form og sin identitet.
Når det er sagt, har premieren været rigtig god. Radio4 er helt klart noget andet end Radio 24Syv. Dem, der havde håbet eller frygtet, at den nye radio ville blive en halvdårlig kopi af lømlen fra Vester Farimagsgade, tog fejl.

Alle kan stå på
Radio4 er sin egen. Den er pæn, høflig og ordentlig. Ikke en provovkatør som 24Syv.
Radio4 lægger vægt på indholdet og ser det ikke som et mål i sig selv at ændre formen på vores radiolytning.
Og jeg synes også, Radio4 lever op til sin egen programerklæring om, at alle skal kunne stå på. Det er ikke elitært, og stationen forsøger at beskæftige sig med noget, der optager såkaldt almindelige danskere. Ikke alle, men de videbegærlige, som vil bruge tid og opmærksomhed på en radio, der næsten ikke spiller musik.
Jeg er helt enig med dem, der roser Radio 24Syv for at have fornyet taleradioen i Danmark. Især synes jeg godt om stilen med at have værter, som selv har en dagsorden - som de melder ud. Det har været virkelig forfriskende og gjort radiolytning mere interessant.

Fint med en ny vinkel
Men det er fint nok, at der kommer en ny vinkel på alternativet til P1, og det skal nok blive rigtig god provinsradio fra banegården i Aarhus.
Jeg vil i hvert fald lytte interesseret med og vil glæde mig til at finde nye yndlingsprogrammer på Radio4. Og så vil jeg slutte med lidt forbrugeroplysning. Den nye kanal har en glimrende app, som automatisk sætter liveradio i gang, når du åbner den, og hvor du hen ad vejen vil kunne podcaste tidligere udsendelser.
Prøv den.

Ingen kommentarer: