søndag den 11. november 2018

Hotellet brænder - haha

Det er nok vores hotel, der brænder - haha.
Sådan sagde jeg, da Solle og jeg forleden gik tur i Lissabon, og der stod brand- og politibiler på gaden længere fremme. Vi var lige ankommet til byen og havde været ude at købe tøj og kosmetik, fordi Solles kuffert ikke var kommet med.
Spøgen blev til virkelighed. Vores hotel brændte.

Stort for børnebørnene
Vi satte os på en café overfor og fulgte brandmændenes arbejde. Ilden var brudt ud på den femte og øverste etage, og i de smalle gader i den gamle by var det en svær opgave for brandfolkene. Børnebørnene ville have elsket at se først og én og senere to brandmænd kravle op ad den lange, lange stige fra brandbilen og sprøjte tusindvis af liter vand ind imod flammerne og den sorte røg.
Det trak ud, så vi tog ud at spise, og da vi kom tilbage, var der stadig spærret af. Vi gav os til kende, og den stakkels hotelejer fortalte, at vi kunne sætte os hen på et sted i nærheden og få noget at spise og drikke, mens vi ventede på nærmere besked.

Pakkede i buldermørke
I aftenens løb kom en flink mand fra hotellet flere gange for at rapportere. Han undskyldte ydmygt og lovede hver gang at komme tilbage om 20 minutter. Tredje gang blev vi ført tilbage til hotellet, hvor en brandmand fulgte os ind på vores værelse. Der stod vi i buldermørke og pakkede vores ting sammen.
Vores værelse lå på 1. sal og var ikke brændt. Men der lugtede fælt af sod i hele bygningen, og vi tænkte helt ærligt, at vi nok ikke skulle bo her resten af ugen. Vi blev kørt i taxa til et nærliggende hotel og gik trætte i seng efter en lang og dramatisk dag.
Allerede efter morgenmaden næste dag fik vi besked om at tjekke ud, fordi vores værelse på det brændte hotel ville blive klar.

Gratis morgenmad og fin service
Og minsandten om der ikke var fint rent på værelset og på resten af hotellet, da vi kom tilbage ud på eftermiddagen. Der lugede lidt af røg ude på gangen, men ellers var der intet at bemærke.
De flinke hotelfolk kom senere op med Solles kuffert og næste morgen gav de gratis morgenmad som kompensation for vores uheldige start på ferien. Det er en utroligt stressende situation at stå i for personalet på et hotel, men de ydede en super service hele vejen igennem og bevarede roen og det gode humør.
Det gjorde vi og de øvrige gæster også, selv om det faktisk var lidt dramatisk fra starten. Ifølge den lokale tv-station, som dækkede begivenheden, var der fire sårede ved branden, som opstod i spa-området.

Ingen kommentarer: