tirsdag den 28. juni 2016

Kuglepennens sidste historie

VTs sidste krampetrækning her i huset.

Argh- billigt bras, udbrød jeg spontant, da kuglepennen ikke efterlod blæk på indkøbssedlen. Så vendte jeg den om og så de to kendte bogstaver, der stadig kan give mig en varm følelse i maven: VT.
Det står for Vendsyssel Tidende, min tidligere arbejdsplads.

Adskillige historier
Kuglepennen må være mindst 20 år gammel. I 1990erne havde vi VT-kuglepenne overalt: I skuffer, lommer, skabe, tasker og rygsække. De lå der sammen med de røde journalistblokke, som jeg altid havde inden for rækkevidde.
Denne VT-kuglepen er den sidste, vi har tilbage. Den har sandsynligvis været involveret i mange spændende historier i Frederikshavn og Vendsyssel. Det er næsten sikkert, at den har refereret fra byrådsmøder og fra interviews med udvalgsformænd og mindst én borgmester. Den kan også have noteret nyt fra de første Tordenskioldsdage, Danyards lukning og indvielsen af Det Musiske Hus. Lidt nekrologer og runde fødselsdage har den sikkert også skriblet, lige som færdselsuheld og indbrud i adskillige sommerhuse i Bratten har været den vej af den gode gamle kuglepen.

Fra læser til læser
Det er lidt vemodigt at smide den ud, for VT var noget ganske særligt.
En god arbejdsplads og en god lokalavis. Vi skrev om det, der skete tæt på læserne, og vi havde kontakt med mange af dem. De afleverede små referater fra foreningsmøder, foromtaler af arrangementer i lokalområdet, fødselsdagsomtaler og læserbreve om lokale forhold. Og det hele kom i avisen. Fra læser til læser.
Ved siden af opsøgte vi selvfølgelig selv nyheder, lavede reportager fra begivenheder og dykkede ned i problematiske sager.

VT - Vi Trives
Dronninglund Husmoderforening var på besøg på avisen i 1987 og sendte et referat til lokalredaktionen, hvor de skrev, at VT stod for Vi Trives. Det var et pletskud, for VT var en rigtig god arbejdsplads med et fint sammenhold og arbejdsmiljø. Men ikke en hvileplads. Vi skulle allesammen have meget fra hånden hver dag for at få en god avis ud, og der var en konkurrent henne om hjørnet, som måske havde en endnu bedre historie.

Ud med den - den forsvinder aldrig
Så der var nok at gøre for de små kuglepenne. Jeg har stadig et dødt punkt på indersiden af højre langemand, hvor kuglepennnen har fundet støtte i hundredevis af timer.
Nu skal den ud. Det betyder ikke, at VT forsvinder. I dag er alt digitalt, så kuglepennen bliver bevaret gennem dette lille indlæg.
Som stadig holder blæk om 20 år.

Ingen kommentarer: