fredag den 21. november 2014

Tudekiks til aktieejere

Det hænger mig langt ud af halsen at læse om vrede aktie-ejere, der vil anlægge erstatningssag mod ledelsen i OW Bunker.
De skulle tage en tudekiks og lade være med at trætte det danske retssystem med en indviklet og langvarig sag, som kun med sikkerhed fører til høje salærer til advokater.
Æd tabet og kom videre.

Det er altså risikabelt
Aktieinvestering er risikabelt. OW Bunker var et lille og forholdsvis ungt selskab, som meget få kendte noget til. Hvis man køber aktier i sådan et foretagende, får man chancen for en stor gevinst. Dem, der købte ved børsintroduktionen i foråret, kunne få uger efter sælge aktierne med 20 pct. fortjeneste. Det er 20 gange så højt som de renter, de fleste betaler på deres huslån. Bare på 14 dage.
Sådan en enorm fortjeneste indebærer naturligvis også en risiko. Og med et lille og forholdsvis ukendt firma, er risikoen større.

Slemt uheldigt
Set i det lys var OW Bunker en højrisiko-aktie. Med mulighed for en fed gevinst og risiko for et stort tab. Det var slemt uheldigt, at firmaet viste sig at være udygtigt ledet i de kritiske måneder, hvor olieprisen raslede ned. Og det var helt usædvanligt, at det hele ramlede sammen på en måned.
Men det er det, der en sjælden gang kan ske, når man investerer i aktier.
Hvis ikke man kan tåle det, må man investere i nogle mere sikre papirer. Dem er der massevis af, og de kan give en rigtig fin forrentning uden større risiko.

Dit eget valg
Hvis man vælger at investere i aktier, skal man sprede sine investeringer, så man både har nogle kedelige, sikre papirer og nogle (få) risikobetonede aktier.
Hvis ikke man gør sådan, tager man en chance, som man ikke selv er herre over. Og så man tåle følgerne af ens eget valg.
Det behøver vi ikke blande domstolene ind i.

Ingen kommentarer: