tirsdag den 25. februar 2014

Ventilationsmysteriet

Når man holder ferie i varme lande, er det skønt at have aircondition på værelset.
Da vi for 15 år siden var på Seychellerne med min far, trak det inde fra værelset, når vi sad ude på terrassen. Det var ventilationssystemet, som sikrede en behagelig temperatur indendøre, mens det konstant var over 25 grader uden for.Men det kræver, at man kan betjene anlægget, og her kniber det noget for os.
For 10 år siden var vi i Barcelona, og vi døjede hele ferien med en frygtelig varme på hotellet. Det gik ikke at åbne vinduet, for der var trafiklarm døgnet rundt.

Et par timers aircondition
Den sidste aften, før vi skulle meget tidligt op og nå et fly hjem, fik jeg øje på et appartur på væggen, og spurgte den teknisk kyndige fru Glamann, hvad det mon var til.
Det viste sig at være airconditionen. Så vi fik skruet ned, og sov de få timer i en behageligt kølig temperatur.
Siden har vi som det første ledt efter styringen til airconditionen, hver gang, vi er kommet ind på et hotelværelse.

Flere funktioner
Således også her i San Diego, hvor Solle hurtigt fandt mekanikken og skruede temperaturen ned på laveste niveau. Der var godt nok stadig lidt varmt om natten - og igen den næste nat. Men det var trods alt rart at vide, at vi havde gjort, hvad vi kunne. Så det føltes ikke så varmt.
Men det var det. For efter et par dage, fandt Solle ud af noget rigtig smart. Man kunne ikke blot indstille temperaturen - man kunne også tænde og slukke for anlægget. Hun valgte så at tænde for det, og som du kan se på billedet, er der en meget velfungerende blæser.
Nu er der helt sikkert blevet mere køligt. Ja, vi har sågar frosset lidt i nogle timer en nat. Men det tager vi gerne med. Bare ventilationen kører.


Ingen kommentarer: