onsdag den 12. februar 2014

Banken, der ikke kan fejle

Tankegang gør det.
Carlsberg gør det.
Danske Bank gør det
Regeringen gør det.
Du gør det.
Anders Fogh har (måske) gjort det

Den eneste, der tilsyneladende aldrig gør det - er Jyske Bank.
Jyske Bank laver aldrig fejl.

Swap
I dag blev banken dømt i byretten i Aarhus, og dens kommentar lød: Vi anker til landsretten.
22 familier i Skødstrup ved Aarhus fik byrettens ord for, at de var blevet dårligt rådgivet af Jyske Bank, da deres andelsboligforening indgik en såkaldt swap-aftale. De anede ikke, at de risikerede at ende i en bundløs gæld.
Jyske Bank ville ikke kommentere sagen, inden retssagen, og der står heller ikke et menneske klar til at fortælle, hvorfor de 22 familier skal ud i endnu et par års usikkerhed, stavnsbånd og manglende nattesøvn.
På Jyske Banks hjemmeside står der - ingenting.

I mediernes søgelys
Det ligner et led i en kommunikationsstrategi, som er meget bevidst - og meget speciel. Du har nok bemærket, at Jyske Bank har været en del i mediernes søgelys, og attituden er hver gang den samme: Jyske Bank har ikke gjort noget forkert.
Da DR bragte den første dokumentar om skattely, var der ingen undskyldning eller formildende forklaringer fra Jyske Bank, hvis medarbejder på skjult kamera rådgav DRs muldvarp til at slippe for at betale skat i Danmark. Jyske Bank gik til modangreb på DR og forlangte råbåndene udleveret. Jyske Bank bebudede endog en injuriesag mod DR - den blev senere trukket diskret tilbage.
Efter den anden dokumentar om skattely, skrev Jyske Bank en erklæring om, at Jyske Bank ikke medvirker til skattespekulation. Ellers ingen kommentarer.

Hedgefonde
Og vi kan gå tilbage til sagen om hedgefondene, som kørte i årevis. Her havde Jyske Bank i et reklamemateriale fremstillet investeringen som meget sikker. Da papirerne raslede ned i værdi, nægtede banken kategorisk at have gjort noget som helst forkert. Den nægtede, og den nægtede og den nægtede.
Til slut gik Jyske Bank med til at betale nogle penge tilbage - under den udtrykkelige forudsætning, at Jyske Bank ikke havde gjort noget forkert.
Det er menneskeligt at fejle. Det er ummenneskeligt dumt ikke at ville indrømme det.

Ingen kommentarer: