onsdag den 5. juni 2013

Den sidste tv-pakke

Solle joker tit med, at hun får den store tv-pakke, når vi holder sølvbryllup. Det er om 5 år, og spørgsmålet er, om tv-pakker overhovedet eksisterer til den tid.
På bare syv måneder har Netflix fået 17 pct. af danskerne som betalende kunder. For 79 kr. om måneden har de adgang til film og serier på tv, computer, mobiltelefon og iPad. De kan se udsendelserne når som helst. Bliver seeren lige optaget af en serie, kan hun nappe to, fem, syv eller sågar alle seriens afsnit på én gang. Ikke noget med at vente til næste onsdag eller søndag klokken 20.

Revolution på kort tid
Det er to generationers tv-vaner, som ser ud til at blive revolutioneret på kort tid. Det kan meget vel betyde, at det såkaldte flow-tv er væk i løbet af få år. Slut med primetime - og slut med, at DR og TV2 konkurrerer om at sende populære programmer fredag aften.
Morgendagens tv får to elementer: Nyheder og streaming.

Det nyeste nye
Nyheder er knyttet til tiden. Hvad er der sket i Danmark og Verden de seneste timer? Nyheder kan også være sportstransmissioner, grandprix og direkte konkurrencer som for eksmpel X-Factor. Aktuelle debat- og baggrundsprogrammer er naturligvis også en del af nyhederne.

Tag-selv-bord
Streaming - er alt det ikke-aktuelle. Det bliver et tag-selv-bord. Her vælger vi tv-kiggere selv, hvad vi vil se, hvornår vi vil se det, og på hvilket apparat, vi vil se det. Hvis vi vil se naturfilm i toget på vej hjem fra arbejde - så gør vi det. Hvis vi vil se dansk drama søndag aften eller torsdag eftermiddag på tv-skærmen - så gør vi det. Hvis vi vil se musikvideoer på mobilen i lægens venteværelse, kan vi også det.
Hvem kender ikke situationen med en spændende serie, man følger med i. Så går man glip af et spændende afsnit, fordi man skal noget andet en onsdag aften. Det er da irriterende.
Og det er helt unødvendigt.
Hvis vi skulle opfinde tv forfra, ville vi ikke vælge et system, hvor redaktører bestemte, hvad vi skulle se hvornår. Det mest optimale er, at vi selv bestemmer det hele.

DR-streaming
Herhjemme er vi ikke på Netflix. Vi ser meget få serier og film, og vi kan slet ikke udnytte DRs mange fine tilbud. Til gengæld er vi glade for streaming på DR. Har sofaen stået tom i et par aftener, kan vi se programmerne på Apple-tv. Alle DRs egne programmer fra den seneste uge ligger på nettet, og det benytter vi os ret tit af.
Så nu kommer jeg til at mangle en sølvbryllupsgave.

Ingen kommentarer: