onsdag den 21. september 2011

Jeg tænker, der er pause

De fleste af os havde vist fået mere end nok af politik, da folketingsvalget var overstået forleden. Tre ugers valgkamp er ikke meget, men det blev så massivt dækket af medierne, at det nåede at hænge os trekvart ud af halsen.
Derfor er det dejligt, at de nye topministre har buret sig selv inde og ikke siger et kvidder om politik i en uge eller hvor længe det nu varer at udarbejde et regeringsgrundlag.
Vi kan godt tåle at tænke på andet end politik i et stykke tid. Og så er det i øvrigt helt i orden, at de drikker en masse kaffe, tænker sig godt om og lærer hinanden rigtig godt at kende. Det er også klogt, at de holder tæt, for kommer der først enkeltsager ud at køre i medierne, kan deres bagland hurtigt male sig op i et hjørne og forhindre det kludetæppe af kompromiser, som regeringsgrundlaget nødvendigvis må blive.
Alle tre partier må sluge nogle dromedarer for at få opgaven til at lykkes. Det er de garanteret også klar til, for alternativet er kaos - og et nyt valg lige om et øjeblik.
Så det er godt, at S, SF og radikale holder en tænkepause. Det samme gjorde EU, da franskmændene for nogle år siden stemte nej til Lissabon-traktaten. Da den havde stået på i lang tid, spurgte Uffe Ellemann, om tænkepause var en pause, hvor man tænkte - eller en pause fra tænkningen.
Jeg håber, Thorning og co. tænker, mens vi andre holder pause fra politik.

Ingen kommentarer: