onsdag den 19. september 2007

Vi vil gerne involveres

Tirsdag aften var jeg til en turistkonference på Nordsøcentret i Hirtshals. Her hørte vi om Toppen af Danmarks planer for at udvikle helårsturisme. Toppen af Danmark er Frederikshavn, Læsø og Hjørring Kommune.
Det var superspændende, og jeg blev helt høj af at opleve den kæmpe indsats turistforeninger, kommuner og ikke mindst private aktører gør for at hente gæster til landsdelen og give dem en god oplevelse.
Her er markedsføring helt centralt, og Toppen af Danmark har et stort apparat med website og turistbrochurer som basis. Det har 3 gange i træk modtaget VisitDanmarks pris, og det ser meget velfortjent ud.
Men jeg savner en dimension i kommunikationen - nemlig at involvere befolkningen i Vendsyssel. Vi er en særlig målgruppe og markedsføring rettet imod os har dobbelt effekt:
1. Vi er i høj grad potentielle gæster - vi har jo ikke ret langt til de mange gode tilbud.
2. Vi kan blive ambassadører for Toppen af Danmark.
Det sidste kan blive en kæmpe effekt. JEG er den bedste til at sælge Skallerup Klit og Råbjerg Mile over for min familie og mine venner. DU er den bedste til at gøre det over for dine venner og bekendte.
Vi skal have hjælp. Vi skal vide, hvilken mangfoldighed af tilbud, Vendsyssel byder på, og vi skal i høj grad opfordres til at fungere som ambassadører. Måske skal vi også forkæles eller belønnes for vores arbejde.
Der er i hvert fald 1000 mennesker i Vendsyssel, som gerne vil gøre en lille indsats for at lokke folk hertil. Vi sidder derude og venter på at blive involveret, og mange af os er ret skrappe sælgere.
Toppen af Danmark har et mål om at øge turistomsætningen med 30 % indtil år 2015. Her kan 1000 aktiverede borgere virkelig rykke. Forestil dig bare, at hver enkelt aktiverer 2 familier om året. Og læg så til, at de 1000 lokale ambassadører selv vil være flittigere gæster på attraktioner og ved aktiviteter i landsdelen. Det løber hurtigt op, og så er der en række sidegevinster.
1000 turistaktivister kan ikke undgå at få gode idéer, og vi vil også helt naturligt hjælpe med at påpege ting, der ikke fungerer. Dermed kan vi undgå, at vores gæster får dårlige oplevelser i Vendsyssel.

Ingen kommentarer: