tirsdag den 7. juli 2020

Rusland - det problemløse samfund

Præsident Putin har vundet endnu en sejr i sin utrættelige kamp for at befri russerne for alle problemer. Han kan nu blive genvalgt som præsident frem til år 2036.
I Putins Rusland er der stort set ingen problemer. Det sørger præsidenten for. Valg er for eksempel meget nemmere end her hos os. Det går ud på at genvælge Putin og stemme ja til hans forslag. For at gøre det let, forhindrer han populære modstandere i at stille op, og han sikrer sig, at de mest populære medier næsten kun refererer Putins synspunkter. Der er jo ingen grund til at forplumre billedet for de hårdt prøvede vælgere.
Engang imellem får kritiske medier vind i sejlene, og nogle stædige journalister afslører korruption og magtmisbrug hos livstidsmagthaveren. Det har Putin intet imod, slet ikke.
De pågældende journalister dør eller forsvinder efter kort tid. I nogle tilfælde opdager offentligheden dødsfaldet, som politiet så må efterforske. Det viser sig desværre umuligt at finde de skyldige bag mordene. Så er det problem løst.
Optælling efter valg er også nærmest problemfrit. OECD sender kontrollører ud, og der får Putin og hans folk et halvdårligt valg. Heldigvis vinder de en overvældende sejr alle de steder, hvor der ikke er nogen international kontrol.
Kritikere stiller sig bagefter op og hævder, at der er begået valgsvindel. Det kan Putin klart afvise, da den person, han har indsat som formand for valgkommissionen, garanterer at alt er gået rigtigt for sig.

Ingen kommentarer: