onsdag den 24. januar 2018

Den mangearmede stat

Alle os i provinsen synes, at det er en fin idé at flytte en smule statslige arbejdspladser ud af København. De berørte og vores altdominerende hovedstadspresse er imod.
Det bliver vi nok aldrig enige om, og fred være med det.

Statens Administration
Til gengæld er det interessant at se, hvor mange spændende virksomheder, staten består af. Indtil den første udflytningsrunde levede jeg i lykkelig uvidenhed om eksistensen af den vitale virksomhed Statens Administration. Den kom på alles læber her på egnen, da regeringen pludselig fandt på at flytte de mere end 200 job til Hjørring.
Det gik vist godt. Så vidt jeg kan bedømme, bliver staten fortsat administreret.

Feriepenge skal administreres
I runde 2 får vi her i Frederikshavn glæde af Lønmodtagernes Fond for Tilgodehavende Feriemidler, som tæller 25 ansatte. Jeg troede, det hed Arbejdsmarkedets Feriefond, men det er noget andet. Det er rart at vide, at der er 25 mennesker, som passer på de feriepenge, vi har til gode. Skulle man få lyst til at kigge dem i kortene, bliver det for fremtiden hos Udbetaling Danmark i SKATs forladte lokaler her i Frederikshavn.

Videnstab for læsehæmmede
Nakskov får glæde af NOTA. Det er ikke NATO, jeg har stavet forkert, men Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder. Sådan ét har vi også her i landet, og det er ret stort foretagende. Der er 80 ansatte, og de har været fremme i medierne og fortælle om det store videnstab, der sker når de læsehæmmedes bøger skal flyttes til Nakskov.

Sproget er i fare
Det danske sprog bliver i øvrigt også svækket. Dansk Sprognævns 15 ansatte må forlade Frederiksberg og fremover røgte kommaer og bogstaveringer fra Bogense. Det er helt sikkert upraktisk med de samarbejdsflader, de gode sprogfolk har. Men mon ikke, det er muligt at følge sprogets udvikling fra det idylliske Nordfyn? Leif Davidsen er vokset op i Bogense og har skrevet en krimi fra byen. Næste spændende udgivelse fra den egn bliver retskrivningsordbogen. Vi glæder os.

Ingen kommentarer: