mandag den 14. september 2015

Når direktørkæden hopper af

Odense Kommune skal spare 10 mio. kr. på anbringelse af børn. En eller flere finder på at gøre det ved ulovligt at lukke en række sager. Det bliver opdaget, og kommunen bliver hængt ud i medierne. Kommunen bestiller en rapport til 500.000 kr. og ender med at fyre en direktør, der skal have 4,5 mio. kr. i løn og fratrædelsesgodtgørelse.
Så mangler de ikke 10 men 15 mio. kr.
Det er da dagens dumhed. En rigtig møgsag. Det skulle de ikke have gjort i Odense, og det har de også fortrudt.
Der sker fejl i alle virksomheder, og i en stor virksomhed som Odense Kommune kan fejl hurtigt blive store. Sådan er det bare.

Amoralsk gyldent håndtryk
Men det svære ved sagen er de mange penge til direktøren. Det har vi også set i private virksomheder, og det er helt galt begge steder. Det er ubegribeligt, at folk der har det ledelsesmæssige eller direkte ansvar for en skandale skal have et gyldent håndtryk. Det er amoralsk.
DJØF vil sikkert argumentere med, at det er en del af direktørernes ansættelse. Det fremgår af deres kontrakt.
Jamen, så må man lade være med at lave sådan nogle kontrakter. Jurister kan uden tvivl formulere det sådan, at man ikke automatisk får en kæmpe fratrædelsessum, hvis man har jokket alvorligt i spinaten. Måske vil en jurist bruge finere ord :-)

Belønning for at stoppe
Husk på, vi taler om folk, der i forvejen får en meget høj løn. De har et stort ansvar og arbejder meget. Langt de fleste er dygtige og er garanteret deres løn værd, og så er det fint. Der åbenbart en tradition blandt højtlønnede direktører for, at man opsparer fratrædelsesgodtgørelse måned for måned. Det har jeg svært ved at forstå logikken i. Hvorfor skal man belønnes for at stoppe? Hvis man får et andet vellønnet job, er det helt unødvendigt. Hvis man har været en dårlig direktør, er det vel rigeligt, at man har fået for høj en løn gennem mange måneder. Og hvis man går på pension, er jeg helt sikker på, at der også er en lukrativ pensionsopsparing.
Hvis man bliver fyret på grund af samarbejdsproblemer eller af mere eller mindre usaglige grunde, er det selvfølgelig rimeligt, at man kan forhandle sig til et plaster på såret. At arbejdsgiveren må betale nogle måneders løn for at slippe af med en chef, som ikke har gjort noget direkte galt, men som af en eller anden grund er faldet i unåde.

En kasse guld ved udgangen
Men min kæde hopper af, når folk automatisk får millioner ind på kontoen, når de forlader deres arbejdsplads. Hvad får virksomheden for de penge? Er direktøren mere motiveret eller mere engageret, fordi han ved, at der står en kasse guld ved udgangen? Den står der jo, uanset om han gør det godt eller skidt.
Den slags får vi aldrig råd til i Tankegang.

Ingen kommentarer: