søndag den 27. september 2015

Liderligheden er løs

I foråret er alt idyl i krondyrflokken.
Liderligheden er løs her på egnen. En stor fyr gør klar til et sandt sexorgie. Hver aften står han og fører sig frem over for pigerne. Og så lige her hos os.
Det foregår i fuld offentlighed - ja vi kan ikke undgå at lægge mærke til det. For den sexglade herre brøler simpelthen så højt, at alle her på vejen kan høre ham.

Størst og stærkest
Kønt lyder det ikke, men det er temmelig specielt og meget fascinerende. Den brunstige skabning er en kronhjort, og ham der brøler, er den største og stærkeste han. Som leder af flokken har han ret til at bedække alle hunnerne. De er hver især kun i brunst i 1 døgn, og når det sker, hopper hannen på dem adskillige gange for at være helt sikker på at få udbytte af anstrengelserne. Så med en 10-12 hunner i flokken kan det være hårdt, sjovt arbejde at være en brølende hjort.

Mudder og tis
Den sexgale hjort er i konstant bevægelse i disse dage, og det er ikke usædvanligt, at sådan en fyr taber sig over 30 kilo, mens fornøjelserne med damerne står på.
Han brøler for at vise sin magt over for de andre hanner. Og han gør sig lækker ved at bade i en blanding af mudder og tis, så han dufter af moskus og er uimodståelig for sine piger.
De andre hanner ser misundeligt til, og hvis lejligheden byder sig, hopper de meget gerne ind og bedækker en brunstig hun. Men som regel jager føreren dem væk. Er de to hanner nogenlunde lige store kan der opstå slagsmål, så gevirerne klikker mod hinanden.

Idyllisk til foråret
Om nogle uger er det hele overstået. Så går der 8 måneder, før de nye kalve bliver født. Og så står flokken gerne her på marken og gufler løs. Det ser så smukt og idyllisk ud, og det er svært at forestille sig, at ét af de rolige dyr få måneder senere stiller sig an og brøler med en styrke, så Arbejdstilsynet burde gribe ind.


Ingen kommentarer: