tirsdag den 29. april 2014

1 million læsere styrer SE og HØR

Dagens kæmpehistorie om, at SE og HØR muligvis har købt kreditkortoplysninger om kendte danskere af en programmør udløser enorm forargelse. Med rette.
Men jeg vil lige minde om, at SEog HØR ikke kun består af en flok skruppelløse redaktører, journalister og fotografer på et kontor på Holmen i København.

1 mio. læsere
SE og HØRs berettigelse er læserne. Det er ikke mig, og det er selvfølgelig heller ikke dig. Men det er knap 1.000.000 andre danskere, som hver uge læser eller kigger i bladet. Knap 150.000 blade bliver solgt hver uge - og jo mere saftige skandaler, der er på forsiden, jo flere ofrer de 20-25 kr., bladet koster.
Alle dem, der kigger med hos frisøren (og alle deres frisører), er med til at støtte SE og HØRs journalistik og arbejdsmetoder.
De ved godt, at SE og HØR ikke er fin i kanten, at SE og HØR forfølger kendte og kongelige, og at SE og HØR nogle gange kalkulerer med at skulle betale erstatning, når bladet er gået over stregen.
Alligevel læser de bladet og ser annoncerne. Derfor eksisterer SE og HØR. Derfor tjener SE og HØR penge.

Bladet kan stoppes
Mekanismen er meget enkel. SE og HØR er læsernes blad. Så længe, der er mange læsere, fortsætter SE og HØR med sine ulækre metoder.
Hvis påstandene om køb af kreditkortoplysninger er sande, vælger Aller måske at lukke SE og HØR. Læserne kan også gøre det.
Hvis de mener noget med deres forargelse.

Ingen kommentarer: