torsdag den 6. juli 2017

In the air tonightIngen skal beskylde mig for at være musikfreak. Det er ikke særlig hot at være fan af Kim Larsen og Shubidua. For slet ikke at tale om John Mogensen. Men de er gode.
Jeg kan køre til Købehavn og tilbage igen uden at høre andre strofer end jingler til programmerne på P1 og Radio 24Syv. Og når mine niecer fortæller om nye musiknavne afværger jeg ved at fyre en vits af om, at de nok er håndboldspillere.

Flere end i Frederikshavn Kommune
Men forleden var jeg til koncert. I Hyde Park i London med Solle og hendes store idol Phil Collins. Da vi gik glade og opstemte derfra, stor der på storskærmen, at vi havde været 65.000 mennesker sammen. Det er flere, end der bor i hele Frederikshavn Kommune.
Det var en fed oplevelse og et fantastisk show. Phil Collins har en dårlig fod, så han sad på en stol under hele koncerten. Men sikke en stemme, sikke en udstråling og sikke en fest, han var vært for. Os nede på plænen var i den grad en del af succesen. Vi sang - skreg - med på det hele, og så er der altså gang i den, når vi taler om 65.000 mennesker. Ved siden af os stod to mænd på Phil Collins alder. Den ene hoppede i halvanden time og kunne hvert et ord i alle tekste. Det samme gjaldt et ungt par, der stor på den anden side.
Når bandet slog de første toner an til et nyt nummer, jublede hele Hyde Park og folk slog et stort smil op.

500 meter fra scenen
Jeg skal måske lige tilføje, at vi møvede os så langt frem, vi kunne. Det var ved 2. sektion, vel ca 150 meter fra scenen. Vi kunne lige ane Phil Collins fremme på scenen, men selve showet oplevede vi på storskærmene. Der var 12 eller 15 sektioner, så der skal nok have været 10.000 tilskuere, som stod 4-500 meter væk fra scenen. Jeg er helt sikker på, at de skrålede lige så meget med som os andre.

Farvel med smil på læben
Selvfølgelig var det kaos, da vi skulle derfra. Men der var ikke et knubbet ord og ingen brok. Jeg tror, vi allesammen havde et smil på læben og masser af overskud.
Det er det, musik kan.
Det er det, jeg går glip af, når jeg foretrækker taleradio.
Og jeg fortryder ikke.

Ingen kommentarer: