Siden Københavns Politis Perlemor Hanne Bech-Hansen kom med sin komiske bortforklaring om betjenten, der havde kaldt en demonstrant for perker, har det været småt med underholdning fra ordensmagten.
Flyttemænd blev buret inde
Men nu er der mere ufrivillig komik. Statsadvokat Lise-Lotte Nilas lukkede i går en klagesag fra klimatopmødet i december 2009. Her foretog politiet brutale anholdelser af nogle terrormistænkte. De blev buret inde og løsladt 10-12 timer senere, da det viste sig, at de intet som helst havde med nogen terrorsag at gøre. De anholdte var et par flyttemænd, en kæreste og en 65-årig kvinde, som havde bestilt flytningen.
Nogle navne var blevet forbyttet, og det hele var en misforståelse. Den slags kan ske, og politiet har også beklaget.
Sort juridisk snak
De forurettede har klaget over unødvendigt hårdhændet behandling fra et par betjentes side. Efter to et halvt år har statsadvokaten opgivet at finde ud af, hvilke betjente, der foretog anholdelsen. Der var fem i bilen. De to chauffører har Lise-Lotte Nilas fundet, men de tre øvrige navne er hun ude af stand til at finde.
Hun har forklaret det med noget sort snak, som uden tvivl er juridisk korrekt.
Det er helt utroligt pinligt. Og himmelråbende dumt.
Ingen fejl her
Selvfølgelig kan en statsadvokat med det apparat, hun har til rådighed, finde ud af den slags. Ellers er der noget helt galt med vores politi. Det er ganske almindelig efterforskning, som en hvilken som helst landbetjent kan finde ud af.
Nu viser det sig, at Politiforbundet har udleveret et af navnene til Lise-Lotte Nilas, og hun har derfor besluttet at kigge på sagen igen. Men hun har selvfølgelig gentaget en uforståelig forklaring om, at hun ikke har begået nogen fejl.
Dumhed eller misforstået loyalitet
Det er meget skadeligt for politiets image, at Københavns statsadvokat klumrer rundt i sådan en sag. For der er kun to mulige forklaringer på, at sådan en simpel identifikation ikke er muligt.
1. Københavns Politi evner ikke at foretage banal efterforskning.
2. Statsadvokaten dækker over kollegerne fra Københavns Politi.
Begge forklaringer er helt uacceptable, og derfor er det både godt og helt nødvendigt, at Politiforbundet og den pensionerede politiinspektør Kaj Vittrup skubber på for at få sagen løst.
Vi har et godt politi i Danmark. Det har vi først og fremmest, fordi Danmark er et godt samfund. Men en af de mange andre grunde er, at politiet er under offentlig kontrol - og offentlighedens. Når den frie presse skriver om politiets fejl, er det med til at forhindre, at politiet bliver en stat i staten, som der er tendens til i mange andre samfund.
Så læs da min blog
Det burde en statsadvokat vide, og derfor kan det ikke komme som nogen overraskelse for hende, at hun bliver hængt til tørre i pressen, når hun sylter sådan en sag.
Og helt galt går det, når hun ikke engang har læst min blog. Så ville hun vide, at hun omgående skulle have sagt undskyld og erkendt, at hun havde begået en fejl.
Og så havde alt være såre godt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar